.

Vi kan hitta den perfekta vandringskängan för dig! 

Sortiment

Vi sätter stor stolthet i att sälja högkvalitativa, funktionella produkter i fina material. Ofta Europatillverkade. När vi planerar vårt sortiment för året ser vi till att det finns modeller för breda fötter, smala fötter, höga vrister, låga vrister, ömma fötter och för alla sorters äventyr, stora som små! Sammantaget gör det här att vi är den största återförsäljaren av flera av de största märkena inom sektorn. För dig betyder det här att vi har flest modeller för dig att prova, över 350 i en och samma butik. Det betyder också att vi konstant håller oss uppdaterade om alla varumärken på marknaden och att du får tillgång till ett handplockat sortiment av gamla, klassiska godingar och de senaste innovationerna. Och att vi är fokuserade. Vi bryr oss inte om något annat än skor och kängor. 

Vi är inte dyrare än någon annan trots att vi är specialiserade, men största delen av sortimentet är högkvalitativa europatillverkade vandringskängor som ska hålla länge. De  är visserligen dyrare än enklare produkter, men talar vi värde är de svårslagna. I segmentet stabila vandringskängor och skor kan de allra flesta sulas om efter sisådär 10 års slitage för att sedan hålla minst lika länge. Det är långt mellan besöken från våra stamkunder. 

Storlekar

När det går, och där det är lämpligt, försöker vi lagerföra en tillverkares alla storlekar. De allra flesta finns i storlekar från 36 till 48, utöver det försöker vi hålla ett lagom sortiment inom både vandringskängor och promenadskor. Inte alla görs i riktigt stora eller pyttesmå storlekar men några har vi hittat. Ring oss gärna innan du kommer om du har en lite mer udda storlek så vi kan säkerställa att vi har ett urval hemma. 

Service och hjälp

Fötter är unika och därför kan det vara svårt att köpa vandringskängor eller skor online. För att hjälpa dig försöker vi beskriva passformen så gott det går och alltid ha med storlekstabeller med ett råd om hur stora de behöver vara i förhållande till din fot. Det är ändå alltid ett bättre alternativ att få hjälp på plats, så har du möjlighet kom in till oss på Luntmakargatan istället. Se till att du har en halvtimme till en timme till övers så vi kan få göra vårt jobb på bästa sätt, och så du hinner känna skillnaden på ett par vandringskängor som passar och ett par som inte gör det. 

Strumpor och sulor

Vi anser fullt och fast att strumpor och sulor spelar en stor roll för komfort och passform och har därför ett stort sortiment i butik. Strumpor i merinoull eller Coolmax, i varierande tjocklek. Från den tunna innerstrumpan till den sköna ytterstrumpan. En stor del av våra kunder har egna ortopediska ilägg, och nästan alla andra mår bra av lite extra support och form i sina skor. För att säkerställa att vi kan uppnå optimal passform har vi därför ett stort urval av sulor från flera marknadsledande märken. 

Omsulning

Flera tillverkare erbjuder omsulning av gamla vandringskängor. Om de är i gott skick och storleken fortfarande känns bra är det alltid värt det - kängorna blir som nya. Kontakta oss om du vill veta om just dina kängor kan sulas om och vad det kommer att kosta. Blir det aktuellt med en omsulning kommer vi att skicka dina välskötta och rengjorda kängor till tillverkarens fabrik och du blir av med den i cirka 6 veckor.  Det är därför viktigt att lämna in dina kängor i god tid och att tänka på under vår och försommar är det högtryck på skomakerierna.

Marcus Danielsson, ägare


Mikael Björkman, ägare


Saga Areng, inventarie

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.